Čistírny odpadních vod SBR

Čistírny odpadních vod SBR

21.3.2023

Chystáte se na stavbu domu, ale bohužel nejste v dosahu obecní kanalizace? Pak vás pravděpodobně bude čekat pořízení domovní čistírny odpadních vod. Pokud hledáte takovou, která má minimální nárok na obsluhu a údržbu, a které nevadí ani nepravidelný přísun odpadních vod, nejlepší volbou pro vás bude čistírna odpadních vod SBR.

Klasická čistírna má spoustu nevýhod

Čistírnu odpadních vod si obvykle pořizujete pouze jednou za život s tím, že vám bude sloužit desítky let. Proto se její výběr nevyplatí podceňovat.

Klasické čističky (spojitý proces bez možnosti zadržení odpadních vod) tvoří svařovaná plastová nádrž uvnitř s přepážkami a stavěcími kohouty, přičemž tyto prvky ztěžují jejich údržbu. Především v první přepážce dochází k usazování papíru, který je nutné mechanicky odebírat. Tyto čističky mají tendenci zapáchat, protože odpadní voda není provzdušňována v celém objemu. U této technologie také není zajištěn nepravidelný a nárazový nátok, narozdíl od čistíren odpadních vod SBR.

Čistírna odpadních vod SBR je bezsvárová a jednokomorová

Naše čistírny odpadních vod SBR (nespojitý proces, dochází k zadržení odpadních vod) tvoří kompaktní bezsvárová plastová nádrž vyrobena rotačním tvářením z polyethylenu, čímž je zabezpečena stabilita i v těžkých zeminách. Uvnitř nejsou přepážky (jednokomorová čistička) a stavěcí kohouty, tudíž její údržba je velice snadná. Spočívá ve vizuální kontrole a odkalení je možné provádět obyčejným kalovým čerpadlem a kal, který je stabilizovaný lze ukládat například na kompost. Tyto čističky nezapáchají, protože odpadní voda je provzdušňována v celém objemu.

U této technologie je zajištěn nepravidelný a nárazový nátok, je tedy vhodná i pro rekreační objekty.

Co musíte vědět, než budete vybírat vhodný typ čistírny?

  1. u jakého objektu, a v kterém místě bude čistírna umístěna
  2. kolik osob bude daný objekt obývat
  3. jakým způsobem budete odpadní vodu likvidovat
  4. jaký bude druh povolení čistírny
  5. váš předpokládaný rozpočet

V naší nabídce najdete šest typů čistíren SBR, ze kterých si vybere tu pravou pro vaše potřeby.

Chci si vybrat čističku

Rádi vám s čistírnou pomůžeme

Pořízení čistírny odpadních vod SBR i jakékoliv jiné je v naší republice dosti komplikovaný proces, obzvláště pokud si to chcete zařídit sami, a tolik této problematice nerozumíte. Pokud se do toho nechcete pouštět na vlastní pěst, můžete vše nechat na nás.

Potřebuji poradit 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.