Plastové nádrže na dešťovou vodu

Plastové nádrže na dešťovou vodu

18.5.2023

Tekuté zlato, i tak bývá označováná voda - životodárná tekutina, bez které bychom nemohli existovat. V souvislosti s globálním oteplováním a jejím nedostatkem je škoda nevyužít každé kapky, včetně té ze střechy. Dešťová voda je proto cenným zdrojem, který by neměl bez využití skončit v kanále, ale je možné ji využít pro různé účely. K jejímu zachycení a ukládání slouží právě plastové nádrže na dešťovou vodu.

Co jsou plastové nádrže na dešťovou vodu?

Plastové nádrže na dešťovou vodu jsou speciální nádrže určené pro zachycení a uskladnění dešťové vody. Mají za úkol snížit náklady na pitnou vodu a přispívat k ochraně přírody. Právě nižší spotřeba pitné vody, a tím i ušetřené náklady, jsou častým důvodem pro jejich koupi.

K čemu se hodí dešťová voda

  • na zalévání zahrady
  • splachování toalety
  • praní prádla
  • mytí

5 důvodů, proč si ji pořídit

  1. ušetříte za spotřebu vody až o 30 %
  2. jste soběstační v období sucha
  3. hospodárně zacházíte s vodou
  4. dešťová voda je měkká, takže se vyhnete vodnímu kameni
  5. dešťová voda svědčí rostlinám více než ta chlorovaná

Naše nádrže na dešťovou vodu zůstanou na svém místě

Co se týče technických parametrů, zásadní rozdíl je v objemu vody, která se do nádrže vejde, a ve tvarovém zpracování:

Existují nádrže válcového nebo hranatého tvaru - hladké a svařované, avšak při zalévání v případě spodní vody nebo těžkého jílového terénu, dochází k deformacím nebo k vytlačení nádrže nad terén.

Chci poptat nádrž na dešťovku

Naše nádrže na dešťovou vodu ve tvaru baňky jsou vyrobeny z vysoce odolného plastu se specifickým mohutným žebrováním, díky kterému jsou extrémně odolné a mají dlouhou životnost. Nejsou svařované, jedná se o monolit. Při zalévání, v případě spodní vody nebo těžkého jílovitého terénu, nedochází k deformacím nebo k vymáčknutí nádrže nad terén, neboť vztlak spodní vody nádrž nevytlačí právě díky jejímu žebrování a tvaru.

Více o našich nádržích 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.